Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragicky zemřel Dalibor Blažek, hasič a technik chemické služby ze směny A v Olomouci; vyhlášena je veřejná sbírka

S velkým zármutkem se loučíme s naším dlouholetým kolegou, kamarádem a obětavým hasičem pprap. Daliborem Blažkem, který tragicky zahynul ve věku 36 let v pondělí 16. listopadu 2020.

Sloužil na směně A na stanici v Olomouci, kde zastával funkci hasiče – technika chemické služby.


Základní organizace Odborového svazu hasičů Olomouc pod záštitou ředitele Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje plk. Ing. Karla Koláříka proto vyhlašuje VEŘEJNOU SBÍRKU za účelem pomoci pozůstalým po příslušníkovi Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

Cílem je vytvořit pro jeho blízké finanční rezervu. Pomoci může každý jakoukoli částkou zaslanou na transparentní účet 5998127349/0800.

Stav účtu lze ověřit na webu www.csas.cz.

Datum zahájení a ukončení sbírky: 1. 12. 2020 – 31. 1. 2021.


K profesionálním hasičům Dalibor nastoupil už v roce 2006, a tak většinu svého profesního života zasvětil službě lidem. Po čtyřech letech u HZS Zlínského kraje přešel k HZS Olomouckého kraje na stanici v Olomouci.

Praktické zkušenosti z něj učinily spolehlivého hasiče, který téměř 15 let zachraňoval životy a pomáhal s velkým nasazením v krizových situacích. Zasahoval u mnoha mimořádných událostí, kde uplatnil své odhodlání, odvahu, zkušenosti i nadhled.

Dalibor byl dobrosrdečným a obětavým člověkem, který nešetřil úsměvy a šířil kolem sebe dobrou náladu. Mezi kolegy byl velmi oblíbený, protože neváhal vstřícně nabídnout pomocnou ruku i mimo službu.

Byl vždy přívětivý, upřímný a pracovitý. Díky své empatické povaze byl také členem posttraumatického intervenčního týmu, který poskytuje při mimořádných událostech psychologickou­ pomoc.

Byl úspěšným a nadšeným sportovcem, který se dlouhá léta intenzivně věnoval požárnímu sportu. Reprezentoval náš kraj na mnoha soutěžích, mistrovství republiky nevyjímaje. V roce 2011 měl velký podíl na úspěchu týmu na Mistrovství České republiky v Ostravě, kde reprezentace HZS Olomouckého kraje získala bronz.

V Brně v roce 2016 pak na MČR pomohl ke 2. místu v požárním útoku. Jeho doménou v požárním sportu byl výstup do 4. patra cvičné věže, kde dosáhnul svého osobního rekordu s časem 15.35.

Čest jeho památce…

Sdílet