Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Server POŽÁRY.cz slaví deset let existence V. – Budoucnost

V posledním díle nastíníme, jak by mohla vypadat budoucnost webu POŽÁRY.cz. Půjde ale opravdu jen o vizi, která se může, ale nemusí naplnit.

V posledním díle nastíníme, jak by mohla vypadat budoucnost webu POŽÁRY.cz. Půjde ale opravdu jen o vizi, která se může, ale nemusí naplnit.

Blízká budoucnost

Co bychom mohli prozradit je, že chystáme zdokonalení redakčního systému. Ostatně na tomto vylepšení se již dlouho a intenzivně pracuje. Redakční systém by měl být pro redaktory přívětivější a měl by značně ulehčit práci. Web POŽÁRY.cz je svou historií, svým zpravodajstvím a rozložením trochu specifický. Redakční systém tak šijeme přímo na míru pro nás, redaktory – a hlavně – pro vás, uživatele.

V souvislosti s vylepšeným redakčním systémem chystáme i změny v designu. V tomto ohledu zatím nemůžeme prozradit více, ale drobných i velkých změn se určitě dočkáte již v horizontu měsíců.

Další novinkou, kterou bychom rádi uvedli v co nejbližší době, je zcela nový BAZAR. Měl by mít vlastní vyhledávač a přehlednější rozdělení do kategorií. Jsme si vědomi toho, že v současnosti je bazar dost nepřehledný, plný opakujících se inzerátů. Připravujeme určitá omezení, která ale ve finále bazar zpřehlední. V bazaru bude umožněna i komerční inzerce.

Vzdálenější budoucnost

S novým vývojem na poli internetu samozřejmě chceme držet krok. Weby jsou plné videa a fotografií. Provázanost se sociální sítí Facebook nebo vlastní uživatelské rozhraní. To je budoucnost internetu.

Chystáme také mobilní verzi webu POŽÁRY.cz nebo aplikace pro „chytré“ mobilní telefony. Chtěli bychom se také zaměřit na on-line komunikaci mezi uživateli webu a redaktory. Chceme v budoucnu více zapojit samotné uživatele do zpravodajství, ale i vytvořit prostor pro lepší prezentaci našich partnerů.

Víc k lidem

V budoucnu bychom také měli být blíže k vám, našim čtenářům. Chystáme se více do terénu. Jsme mediální partneři stále více akcí a v tom rozhodně budeme pokračovat. Chtěli bychom uspořádat další setkávání uživatelů webu, tentokrát snad i na Moravě nebo ve Slezku. V budoucnu bychom rádi rozšířili i eshop o další zajímavé věci.

Web POŽÁRY.cz vstupuje po deseti letech do další dekády. Rohodně se chystáme web stále vylepšovat. Zkuste nám i vy pomoci a zůstaňte s námi.

Víme, že již několikrát proběhla diskuze o tom, co Vám na webu POŽÁRY.cz chybí. Vzali jsme si hodně podnětů k srdci a pracujeme na zlepšování, i když se to tak třeba na první pohled nejeví. Vězte, že se brzy dočkáte…

Komentáře pod článkem jsou otevřeny dalším nápadům a nyní je ta nejvhodnější doba na jejich konzultaci. Budeme rádi za jakékoliv připomínky, postřehy, nápady i problémy, které s webem máte.

-kaw- 

Sdílet