Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Průřez technikou na venkovních plochách

Téměř nadlidským úkolem byl vzhledem k rozsahu výstavy výlet na venkovní plochy za účelem nafocení venku vystavené techniky.

Téměř nadlidským úkolem byl vzhledem k rozsahu výstavy výlet na venkovní plochy za účelem nafocení venku vystavené techniky.

Bližší seznámení s některými kousky zpracujeme – jak je zvykem – v nedělních článcích rubriky Technika. Nyní vám přinášíme krátké video a fotografie techniky, která je vystavena mimo haly. Během čtyř hodin jsme byli s fotoaparáty schopni obsáhnout přibližně 30% všech vystavovaných kousků.

Zastoupeny jsou zde podvozky celého světa. Výškové techniky je na ploše požehnaně. Jedním z nejzajímavějších kousků techniky je rekordní Bronto – plošina dosahující výšky 112 metrů. Nechybí ani hasící tank. Zaujala nás rovněž technika z Japonska od společnosti Morita, která se v naší Technice nejen už objevila, ale ještě i objeví.

Hasiči ze Stuttgartu na ploše ukazují i své kombinované vozidlo pro provoz na silnici i na železnici. Velké zastoupení na venkovní ploše zabírají vozidla Iveco s nástavbami Magirus. Společnost THT Polička předvádí dvě vozidla pro HZS MSK – premiérovou Tatru Terrno po faceliftu pro HS Třinec a Tatru 815–7, určenou pro ostravskou HS 6 – Slovenská. I o tomto automobilu se pokusíme přinést článek, jakmile bude předána do užívání. Od ruské Požtechniky náš zrak zaujal hasící bagr, rovněž se chystáme na samostatný článek.

Video: Martin Kavka

-kow-

Sdílet

Partnerem cesty webu POŽÁRY.cz na veletrh Interschutz 2022 je firma
Pavliš a Hartmann – výroba a prodej požární techniky.

www.phhp.cz | www.facebook.com/pavlisahartmann

Seriál: Veletrh INTERSCHUTZ