Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Olomouci zasahovali hasiči u požáru opuštěného domku, uvnitř nikdo nebyl

Profesionální a dobrovolné jednotky z Olomouce v neděli 9. 5. 2021 v podvečerních hodinách zaměstnal rozsáhlejší požár dvou podlaží rodinného domku v ulici Domovina v Olomouci. Pozorovatelé z širokého okolí metropole podivil kouř poblíž známého obchodního centra.

K místu operační středisko ihned vyslalo profesionální jednotku z centrální stanice v Olomouci, a to včetně výškové techniky a dále dobrovolné jednotky z místních části Chválkovice a Černovír.

Z budovy se z prvního patra a podkroví valil hustý kouř, v části byly pozorovatelné rozšiřující se plameny. Jednalo se opuštěný domek. V několik prostorech a na schodišti došlo k zahoření většího množství odpadu a různého skladovaného materiálu a vybavení.

Po skončení hasebních prací jednotky pokračovaly v přirozeném způsobu odvětrání a ochlazení požářiště. Důkladným průzkumem v prvotní fázi zásahu hasiči vyloučili přítomnost osob, celá situace se obešla naštěstí bez zranění.

Co stojí za příčinou vzniku požáru je v šetření, není vyloučena nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm, výše škody v tuto chvíli stanovujeme ve spolupráci s vlastníkem objektu.

HZS Olomouckého kraje
Sdílet