Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Republikou opět prošly bouřky, hasiči odstraňovali popadané stromy a větve a čerpali vodu

Od jihu přišly v neděli 25. července 2021 večer do republiky bouřky. Hasiči evidovali mírně zvýšený počet technických pomocí, převážně se jedná o popadané stromy a větve.

Jihočeský kraj

Bouřka znamenala pro jihočeské hasiče přibližně 70 výjezdů. Nejvíce zásahů měli hašiči v okresech Český Krumlov a Jindřichův Hradec. Necelá padesátka výjezdů byla k popadaným stromům, 15× hasiči čerpali vodu.

U Jistebnice a Makova hasiči monitorovali rozvodněný potok.

HZS Jihočeského kraje

Jihomoravský kraj

Od 20:30 do 6:00 počítáme 103 událostí v souvislosti s počasím. Jednalo se o 53 odstranění stromů, 24 odstranění různých nebezpečných stavů, 21× čerpání vody.

HZS Jihomoravského kraje

Vysočina

V neděli 25. července 2021 v podvečerních hodinách zasáhla Vysočinu bouřka doprovázená silnějším větrem a deštěm. V souvislosti s počasím zasahovali hasiči na Vysočině od nedělního podvečera do pondělního rána u jedné desítky událostí.

V převážné většině případů se jednalo o odstranění stromů a větví, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu. Všechny události, u kterých jsme v souvislosti s počasím zasahovali, se obešly bez zranění osob.

HZS Kraje Vysočina

Zlínský kraj

V noci z neděle na pondělí vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči v celém Zlínském kraji k 9 událostem, souvisejícím s odstraňováním následků noční bouřky.

6 výjezdů bylo k odstranění spadlých stromů.

3 výjezdy byly k čerpání vody.

V okresu Zlín jsme měli 1 výjezd k čerpání vody a 2 výjezdy k odstranění stromů.

V okresu Uherské Hradiště byly 3 výjezdy k odstranění stromů.

V okresu Kroměříž jsme měli 1 výjezd k čerpání vody a 1 výjezd k odstranění stromu.

V okresu Vsetín byl 1 výjezd k čerpání vody.

První událost byla ohlášena 25. 7. 2021 v 21:39 hodin a jednalo se o odstranění stromu u obce Velehrad na Uherskohradišťsku.

Poslední událost byla ohlášena dne 26. 7. 2021 v 4:32 hodin. Hasiči vyjeli k odstranění spadlého stromu v Hlinsku pod Hostýnem na Kroměřížsku.

Nejvíce náročný byl zásah dne 25. 7. 2021 od 22:41 v Holešově na ulici Plajnerova, kde profesionální i dobrovolní hasiči z Holešova museli nasadit čerpadla k snížení hladiny vody. Obě jednotky se vrátily na základny před půlnocí.

K zranění osob nedošlo.

HZS Zlínského kraje

Sdílet