Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jizerského sprintu v Horním Polubném se zúčastnili příslušníci HZS ČR

Již pátým rokem proběhl v Horním Polubném v Jizerských horách závod na horských kolech. Poprvé se však otevřely kategorie také pro příslušníky a zaměstnance HZS ČR, zaměstnance podniků a členy SDH.

Závody juniorů, mladších a starších žáků proběhly před hlavním závodem dne 3. září 2022 za krásného slunného počasí. Ve 12:00 odstartoval hlavní závod dospělých žen a můžu včetně kategorií pro hasiče a hasičky.

Tratě měly různou délku v závislosti na počtu okruhů. Jeden okruh byl dlouhý cca 3,5 km. V hasičských kategoriích měly ženy trať dlouhou 21 km s celkovým převýšením 700 m (6 okruhů) a muži zdolávali trať 35 km s celkovým převýšením 1.100 m (10 okruhů). Terén byl kombinovaný na asfaltu i na štěrkových a lesních cestách, takže každý si mohl přijít na své.

Všichni se do závodu pustili s velkou vervou, a ač trať opravdu nebyla z nejlehčích, poprali se s ní se ctí a až do zdárného cíle. Celkově se cyklistického závodu na horských kolech zúčastnilo 11 hasičů a hasiček z různých koutů republiky – HZS hl. m. Prahy, HZS Libereckého kraje, HZS Ústeckého kraje, HZS Středočeského kraje a HZS Plzeňského kraje.

V kategorii hasiči – ženy zvítězila jediná účastnice Veronika Klášterková s časem 1 hodina 41 minut.

V kategorii hasiči – muži do 35 let zvítězil Vojtěch Slavík z HZS Libereckého kraje v čase 1:36:08, který byl rovněž vyhlášen celkovým vítězem Jizerského sprintu ve všech kategoriích. Jeho výsledný čas byl novým rekordem tratě.

Na prvním místě v kategorii hasiči – muži nad 35 let se umístil Aleš Bárth z HZS Plzeňského kraje s časem 2:01:40, druhý skončil Dušan Plodr z HZS Středočeského kraje v čase 2:11:29 a na třetím místě dojel Jan Marx z HZS Libereckého kraje v čase 2:12:41.

I když se tzv. nultého ročníku nezúčastnilo tolik hasičů a hasiček, organizátoři i vzhledem k tomu, že závod byl součástí již tradičního závodu, byli s celkovou spoluprací spokojeni a nemají v plánu se nechat odradit od pořádání dalšího ročníku s touto přidruženou kategorií.

Chtěli bychom tímto poděkovat všem závodníkům, kteří si přijeli zazávodit, organizátorům Jizerského sprintu, díky nimž jsme se mohli přidat k zajímavému závodu a šáhnout si zase na hranice svých možností, díky za jejich organizaci a přátelský přístup. Rovněž chceme poděkovat všem sponzorům, bez kterých bychom nemohli zajistit časomíru nebo hodnotné ceny pro vítěze, konkrétně České hasičské sportovní federaci a HZS hl. m. Prahy. V neposlední řadě také organizátorům ze Sportovního klubu pražských hasičů v čele s Petrem Tatíčkem, který nás všechny dokázal propojit.

Spolu ve fotogalerii si s námi připomeňte sportovní zážitky a čas strávený s prima lidmi. V příloze jsou rovněž přiloženy výsledky. A třeba na příští rok by mohly namotivovat další závodníky k účasti, co říkáte? Přidejte se k nám a zkuste si s námi zazávodit v roce 2023.

Výsledky jsou v příloze článku.

Veronika Klášterková
Sdílet
Přiložené soubory
Propozice horská kola MTB Jizerský sprint.docx zobrazit online DOCX 579 kB
Výsledky.xlsx zobrazit online XLSX 13 kB