Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě zraněné osoby si vyžádala nehoda vlaku a nákladního automobilu ve Frýdku-Místku

Dva zraněné a pět desítek evakuovaných osob, to je bilance nehody osobního vlaku a nákladního automobilu, která se stala ve středu 10. 8. 2022 ve Frýdku-Místku, části města Frýdek.

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě ve středu 10. 8. 2022 ve 14:08 hod. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze stanice Frýdek-Místek spolu s podnikovými kolegy se Správy železnic. Na místě tak v jednu chvíli zasahovala celkem čtyři vozidla.

Po příjezdu hasiči zjistili, že při nehodě došlo ke zranění obou osob, které cestovaly v nákladním automobilu. Těm hasiči ihned po příjezdu poskytli předlékařskou pomoc a následně je předali do péče přivolaným záchranářům. V osobním vlaku cestovalo 59 osob a dva zaměstnanci Českých drah. Všechny osoby z vlaku byly nezraněny a hasiči jim pomohli opustit vlak, který naštěstí při nehodě nevykolejil. Hasiči dále zkontrolovali, zda z havarovaného vozidla neunikají provozní kapaliny, které by ohrozily životní prostředí.

Po ukončení záchranných prací bylo místo události předáno spolupracujícím kolegům ze Správy železnic a následně se jednotka ze stanice Frýdek-Místek vrátila zpět na základnu.

Lukáš Popp
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet