Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nejtvrdšími hasičskými akademiky jsou letos Petra Čaganová a Maroš Bošela, bojovali v areálu studentských kolejí VŠB-TUO v Ostravě-Porubě

Petra Čaganová z Univerzity Palackého v Olomouci a Maroš Bošela z Vysoké školy báňské-Technické univerzity Ostrava (VŠB-TUO) se stali akademickými mistry ČR v osmém ročníku Otevřeného akademického mistrovství ČR v disciplínách TFA 2022 (Toughest Firefighter Alive – Nejtvrdší hasič přežije), které se konalo tradičně v areálu studentských kolejí VŠB-TUO v Ostravě-Porubě – tentokrát ve čtvrtek 13. 10. 2022.

Na druhém místě jednotlivých tvrdých hasiček skončila Gabriela Martynková z Ostravské univerzity, bronz brala Marie Tarantová z Univerzity obrany. Mezi tvrdými muži byl stříbrný Ondřej Rybnikář z VŠB-TUO, třetí skončil Daniel Vrba ze Střední průmyslové školy a SOŠ gastronomie a služeb Most.

Studentky a pak studenti absolvovali v hasičském vybavení, včetně tlakové lahve jako zátěže (byla povolena sportovní obuv), náročnou trať, rozdělenou do čtyř úseků s finálním výběhem na vrchol výškové budovy kolejí – až do 13. patra. Nejprve jednotlivci (sedm desítek), pak štafety. Ty byly na programu ve čtvrtek odpoledne a mělo se do nich zapojit celkem 18 mužských a ženských štafet.

Pořadatelem šampionátu v TFA je každoročně Studentský klub požárního sportu ve spolupráci s VŠB-TUO a její FBI a s podporou SH ČMS, ČAATS a městem Ostrava. Na organizaci se velkou měrou dlouhodobě podílí Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje (HZS MSK). Vedle vysokoškoláků se ho mohou zúčastnit i středoškoláci od 18 let.

Sdílet
Přiložené soubory
TFA_výsledky_jednotlivci_muži.pdf zobrazit online PDF 454 kB
TFA_výsledky_jednotlivci_ženy.pdf zobrazit online PDF 445 kB
TFA-výsledky_stafety_ženy_muži.pdf zobrazit online PDF 509 kB