Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ohlášený požár v chalupě na Trutnovsku hasiči včas zkrotili, nestihl napáchat příliš škody

Šest jednotek hasičů bylo vysláno v sobotu 1. dubna 2023 dopoledne do obce Rudník (část Janovice) na Trutnovsku, kde došlo k požáru v kuchyni rekreačního objektu.

Hasiči provedli likvidaci jedním vodním proudem naštěstí dříve, než se požár rozšířil na přívodní hadici plynového sporáku a zakouřené prostory přetlakově odvětrali. Některé jednotky byly brzy odeslány zpět na základny, síly a prostředky na místě byly dostačující.

Požár poničil vnitřní vybavení místnosti v okolí kamen na pevná paliva – polici s palivem (papír, dřevo), část kuchyňské linky, část elektrické instalace a sporák. Ubytovaní lidé stačili po zjištění situace chalupu opustit bez zranění.

Příčinou vzniku požáru byl provoz kamen na pevná paliva, přičemž nebyla dodržena bezpečná vzdálenost hořlavých materiálů od kamen. Škoda je předběžně stanovena na 50 tisíc korun, podařilo se uchránit celou hodnotu objektu (asi 6 milionů korun).

Poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům ze stanic Vrchlabí a Trutnov a JSDH Rudník-Arnultovice, Hostinné, Černý Důl – Čistá a Horní Lánov.

HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet