Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda tří osobních vozidel zaměstnala v obci Vysoká hasiče, zdravotníky i policisty

Dopravní policisté z Mělníku byli přivoláni k dopravní nehodě tří osobních vozidel v obci Vysoká, ke které došlo na silnici 2733 dne 8. června 2023 krátce po 16:30 hodině.

Podle dosavadního šetření policisté zjistili, že 47letý řidič osobního vozidla Land Rover, pravděpodobně při předjíždění nejprve narazil do protijedoucího osobního vozidla Suzuki a následně i do vozidla Citroen, se kterým se střetl čelně. Řidič Land Roveru zastavil až nárazem do rodinného domu.

Vozidlo Suzuki řídila 37letá žena a ve vozidle s ní cestovaly dvě nezletilé děti. Řidička s nezletilým synem byla převezena do pražské nemocnice pozemní cestou, nezletilou dceru transportovali do nemocnice letecky.

U řidiče Land Roveru policisté provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která naměřila hodnotu 2,3 promile. Muž odmítl, že řídil opilý a tvrdil, že alkohol požil až po nehodě.

Policisté mu zadrželi řidičský průkaz, odvezli ho na odběry biologického materiálu a na služebnu k dalším úkonům. Současně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí až 3letý trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Zjišťování přesných příčin a okolností celé dopravní nehody bude nyní v gesci mělnických policistů.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
Policie ČR
HZS Středočeského kraje
Sdílet