Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Za smrt dítěte zřejmě může nedopalek

Za nedělní požár, při němž v Českém Rudolci na Jindřichohradecku zemřela dvouletá holčička a její o dva roky starší bratr se vážně přiotrávil, zřejmě může nedopalek cigarety. Hořet začalo, když byly děti doma samy. Matka s druhem odjela za zábavou do nedalekých Slavonic

Přesnou příčinu určí expertízy, řekl policejní mluvčí Jaroslav Beran.

Požáru si všimli sousedi, když chlapec bušil na dveře. Odemkli si klíčem, který zůstal zvenku v zámku.

Vnikli do bytu a vynesli chlapce, který se vážně přiotrávil výpary z umělých hmot. Do českobudějovické nemocnice ho lékaři převezli v kritickém stavu. Bezvládnou dvouletou holčičku se už ale oživit nepodařilo.

Také tři sousedi se během záchranné akce přiotrávili. Ti jsou na pozorování v dačické nemocnici.

„Policejní rada jindřichohradecké kriminální policie obvinil čtyřiadvacetiletou ženu a jejího o čtyři roky staršího druha z trestného činu opuštění dítěte,“ uvedl policejní mluvčí jihočeské policie Dušan Klícha. Hrozí jim až šestileté vězení.

Požár vypukl kolem čtvrté hodiny ráno. K rudolecké bytovce dorazila jedna profesionální jednotka a tři dobrovolné hasičské sbory.

Hořelo jen v jedné místnosti přízemního bytu, podle operačního důstojníka jindřichohradeckých hasičů byly ale všechny místnosti silně zakouřené a v bytě byl velký žár.


zdroj . ČTK
Sdílet