Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Veletrh Prague Fire & Security Days 2013 úspěšně propojil bezpečnost se stavebnictvím

Ve dnech 17. – 21. září 2013 proběhl již pátý ročník mezinárodního veletrhu

Prague Fire & Security Days 2013 (FSDays 2013), tradičně pro obory FIRE&SECURITY, IT PROTECTION, SAFE TRAFFIC, RESCUE PRAGUE a INTELIGENTNÍ BYDLENÍ.

Výstavní prostory PVA EXPO PRAHA v těchto dnech patřily kromě partnerského stavebního veletrhu FOR ARCH také nejnovějším trendům a technologiím bezpečnostní techniky, systémů a služeb. Hlavním tématem FSDays 2013 byla Digitální bezpečnost.

Prague Fire & Security Days nabízí mimořádnou synergii s největším a nejnavštěvovanějším stavebním veletrhem v ČR – FOR ARCH. Za dobu svého působení se veletrh FSDays stal již významnou událostí v bezpečnostním průmyslu.

Úspěšné oborové propojení bezpečnosti se stavebnictvím pokračuje i v letošním roce, kdy se veletrh FSDays již po druhé koná v letňanském výstavním areálu.

Spojení s komplexem stavebních veletrhů významně rozšiřuje cílovou skupinu odborných návštěvníků především z řad architektů, projektantů, stavebních společností, developmentu, ale i zástupců bytových družstev a sdružení nájemníků či vlastníků domů.

Novinkou letošního ročníku bylo umístění všech vystavujících společností zabývajících se protipožární a zabezpečovací technikou do bezprostřední blízkosti firem z příbuzných oborů partnerského veletrhu FOR ARCH, do moderní, nově otevřené haly 4.

říká Aleš Beneš, ředitel veletrhu FSDays a organizující společnosti Mascotte s.r.o

Úlohou FSDays je přinášet nejžhavější novinky a seznamovat s moderními trendy a postupy pro zabezpečení, ostrahu a ochranu objektů, systémy pro inteligentní budovy, ochranu dat a informací, bezpečnost v dopravě, kybernetickou bezpečnost, ale i možnostmi materiálně-technického vybavení pro záchranáře i prostředků pro zvýšení bezpečnosti státu. Zvláštní pozornost je letos věnována stavebnictví, ochraně budov a objektů, zabezpečovací technice a protipožární ochraně.

Veletrh je zaměřen zejména na odborníky a profesionály z oboru protipožární a bezpečnostní techniky. Zajímavé informace a tipy zde mohou najít ale i zástupci veřejnosti.


Veletrh Prague Fire & Security Days 2013 podpořila řada organizací a institucí. Záštitu poskytlo Ministerstvo vnitra ČR, Ministerstvo dopravy ČR a Magistrát Hlavního města Prahy. Hlavním partnerem FSDays 2013 je Asociace Grémium Alarm.

Odbornými partnery jsou ASIS International ČR, Cech EPS ČR a ORSEC, dalšími partnery a spolupracujícími organizacemi jsou Asociace soukromých bezpečnostních služeb ČR, Městská policie Praha a IFMA CZ. Poděkování patří i řadě mediálních partnerů včetně webu POŽÁRY.cz a dalších, kteří svými příspěvky podpořili informovanost o přehlídce.


Soutěž FSDays AWARD 2013

Prestižní soutěž o nejlepší a nejzajímavější prezentovaný produkt či službu „FSDays AWARD 2013“ byla určena pro společnosti prezentující se na veletrhu FSDays 2013 a ocenění nepochybně výrazně pomáhá uvedení nových výrobků na trh a jejich dalším komerčním úspěchům.

Cenu FSDays AWARD 2013, masivní a originální skleněnou plastiku, získala společnost ATIS group s.r.o. za unikátní zařízení 4mulcom, datový GSM modem, který umožňuje stabilní a rychlé datové spojení v mobilních aplikacích.

Základní princip spočívá ve využití 4 SIM různých operátorů, ale spolehlivá funkce je zásadně pozvednuta sofistikovaným 4mulcom serverem. Zvláštní důraz byl při návrhu zařízení kladen na přenos videosignálů z dopravních prostředků.

Porota udělila dvě zvláštní ocenění. A to společnosti EVVA spol. s.r.o. Praha za výrobek e-primo, elektronickou cylindrickou vložku, certifikovanou ve 3. bezpečnostní třídě dle EN 1627.

Přístupové médium může být bezkontaktní karta nebo kontaktní Dallas čip. Uživatel může sám vkládat a vymazávat přístupová média a vytvářet přístupové úrovně. Vše bez jakékoliv kabeláže. Jednoduchá instalace a programování.

Další zvláštní ocenění získala OAAT – OTEVŘENÁ ALIANCE ASISTIVNÍCH TECHNOLOGIÍ o. s. za exponát HOME BRAIN SE SYSTÉMEM CAREOS. Jedná se o revoluční systém z oblasti asistivních technologií.

Systém, který jako první a jediný na světě nejenže integruje zabezpečovací a protipožární technologie, systémy asistivity a domácí telemedicíny v jeden celek, ale pomocí speciálního algoritmu na bázi kybernetiky přizpůsobí svoji činnost konkrétním potřebám daného uživatele, respektive se „naučí“ jeho běžné zvyklosti a následně reaguje na vzniklou krizovou situaci.

Jedná se o komplexní řešení ochrany seniorů, včetně zabezpečení objektu, monitorování úniku vody, plynu a také vzniku požáru v místě, kde se uživatel nachází.

Sdílet
Seriál: FSDays: Prague Fire & Security Days