Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

K požáru osobního vozidla v Hlinsku vyjížděli profesionální i dobrovolná jednotka hasičů z Hlinska. K požáru došlo za jízdy. Muž uviděl vycházet z vozu kouř, zastavil, otevřel kapotu a vyšlehly plameny, které muže popálily.

Jednalo se o vozidlo Fiat Ulysse. Hasiči ho ihned po příjezdu ošetřili a předali zdravotnické záchranné službě a následně byl převezen do nemocnice. Příčinou vzniku požáru je technická závada na elektroinstalaci. Škoda byla předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun.

Bez zranění se obešla dopravní nehoda dvou osobních vozidel u obce Šlikova Ves. Oba řidiči vyvázli bez zranění. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Jičína, kteří provedli protipožární opatření u obou havarovaných aut a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny.

Po vyšetření a zadokumentování události Policií ČR hasiči odstranili z komunikace střepy a plastové části. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Tanvaldští profesionální hasiči vyjeli do Velkých Hamrů na Jablonecku, kde došlo na železnici ke střetu dítěte s vlakem. Hasiči asistovali u ošetření dítěte ve vlaku a dále transportu do sanitního vozu, který dítě odvezl k přivolaného vrtulníku LZS.

Hasiči také pomáhali při evakuaci 39 osob z vlaku. Cestující se vrátili zpět do nedaleké stanice, kde pro ně byla připravena náhradní souprava. Provoz na trati byl obnoven v 17:40 hodin.

U Řepic u odbočky na Přešťovice zasahovali profesionální hasiči ze stanice Strakonice u dopravní nehody osobního automobilu značky Peugeot 106. Auto zasahovalo zadní částí do jednoho jízdního pruhu, přední částí bylo v příkopu. Řidiče vozu i jeho dcery odvezla ZZS do nemocnice ještě před příjezdem hasičů.

Ti prověřili, že z auta nevytékají žádné provozní kapaliny a zajistili auto proti požáru. Nehodu šetřili policisté.