Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár přístřešku v Hradci Králové si vyžádal lidskou oběť, policejní pes označil dvě místa s akcelerantem ho­ření

Dne 4. 12. 2014 okolo půl deváté večer přijali policisté informaci o požáru přístřešku v blízkosti nádraží na Slezském Předměstí v Hradci Králové. Na místo se dostavili kromě policistů také hasiči, kteří požár uhasili. Při jeho likvidaci nalezli ve zbytcích požářiště ohořelé lidské tělo.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z hradecké městské části Plácky. Místo požáru bylo nepřístupné pro těžkou zásahovou techniku. Hasiči se tak k hořícímu přístřešku, který byl v tu dobu již zničený, dostali pěšky. Požár zlikvidovali krátce po 22. hodině

por. Bc. Martina Žahourková, tisková mluvčí, HZS Královéhradec­kého kraje

Ze strany lékaře bylo provedeno jeho předběžné ohledání, k určení přesné příčiny smrti byla nařízena soudní pitva. Na místě se nacházeli také svědci, kteří uvedli, že by se mohlo jednat o muže bez domova. Jeho totožnost policisté zjišťují. Přivolaný policista se služebním psem označil dvě místa akcelerátu hoření.

Policisté v této souvislosti požádali Odbor kriminalistické techniky a expertiz PČR KŘP Khk o zpracování odborného vyjádření z odvětví chemie. V současné době jsou ve věci zahájeny úkony trestního řízení a probíhá vyšetřování.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Policie ČR
Sdílet