Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V rekonstruované budově v areálu ostrovské nemocnice hořelo, hasiči nemuseli nikoho evakuovat

Hořet začalo ve čtvrtém patře budovy v areálu nemocnice v Ostrově na Karlovarsku v sobotu večer. Plameny z okna zpozorovali členové ostrahy objektu. Budova, kde začalo hořet, prochází rekonstrukcí, je tak prázdná bez pacientů i lékařského vybavení.

První byli na místě hasiči z Ostrova, kteří potvrdili požár v posledním nadzemním patře s tím, že hoří uvnitř jedné místnosti a oheň zasáhl také venkovní ochranu zdí při stavebních pracích. Kvůli rekonstrukci nemohla být u budovy ustavena výšková technika, celý zásah tak probíhal uvnitř budovy.

Hasiči nalezli ohnisko požáru v místnosti, kde byl skladován stavební materiál, který uvnitř hořel. Podle oznamovatele předcházel požáru slabý výbuch, hasiči uvnitř místnosti nalezli poškozený kompresor s tlakovou lahví. Požár dostali hasiči pod kontrolu do půl hodiny od nahlášení, do hodiny pak mohli nahlásit celkovou likvidaci.

Oheň se nerozšířil, pacienti v ostatních budovách areálu nemocnice tak nebyli ohroženi ani plameny ani zplodinami hoření, nebylo tak nutné přijímat žádná opatření. Příčina požáru je zatím v šetření, předběžná škoda je odhadnuta na sto tisíc korun.

Zasahující jednotky:

  • HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scania, AŽ 37 Iveco, VEA Toyota)
  • JSDH Ostrov (CAS 20 Man)
  • JSDH Hájek (CAS 32 T815)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet