Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru domu ve Šluknově hasiči zachránili osobu, plameny poničily vybavení i zaparkované automobily

Dvacet minut před polednem dne 3. ledna 2015 vyslalo operační středisko profesionální a dobrovolné hasiče ze Šluknova společně s jednotkami z Jiříkova a Velkého Šenova k nahlášenému požáru rodinného domu ve šluknovské ulici Zeyerova.

Oznamovatel uvedl, že se z objektu valí kouř a uvnitř se možná nachází osoba. Hasiči po příjezdu rozvinuli dva vodní proudy a v dýchací technice zahájili navzdory silnému zakouření a šlehajícím plamenům průzkum objektu. Po několika okamžicích opravdu objevili osobu a z domu ji zachránili.

Vzhledem k vážnému stavu začali ihned poskytovat předlékařskou pomoc, následně asistovali dvěma posádkám zdravotníků při dalším ošetřování a transportu do sanitky. Poté byla osoba převezena do nemocnice.

Na místo se sjelo celkem sedm cisternových stříkaček, automobilový žebřík a dva automobily dopravní, celkem zasahovalo několik desítek hasičů, přítomni byli také policisté. Hasiči v dýchací technice pokračovali v likvidaci požáru, nutné bylo rozebrat zasažený prostor mezi prvním patrem a garáží. Z té museli vytlačit dva zaparkované osobní automobily.

V průběhu zásahu bylo zřízeno čerpací stanoviště na nedalekém potoce. Z Varnsdorfu byla také dovezena termokamera, kterou hasiči použili pro kontrolu uhašeného prostoru a vyhledání případných skrytých ohnisek.

Proč k požáru došlo na místo přijel zjišťovat hasičský vyšetřovatel společně s policejním kriminalistickým technikem, vzniklá škoda ještě nebyla vyčíslena.

Sdílet