Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly u nočního požáru v obci Pržno, zřejmě nevznikl náhodou

Ve 3:21 hodin byla na operační středisko hasičů ve Zlíně přijata informace o požáru střechy rodinného domku v obci Pržno na Vsetínsku. Na místo byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Vsetín a Valašské Meziříčí s cisternami a automobilovým žebříkem a jednotky dobrovolných hasičů z Pržna a Jablůnky.

Jak majitel sdělil, vzbudila jej v noci rána a následně zjistil požár části střechy nad verandou svého domku. Pomocí dvou ručních práškových hasicích přístrojů, které měl naštěstí doma, se mu podařilo požár srazit. Po příjezdu jednotek na místo bylo potvrzeno, že požárem byla zasažena část střechy a stropu o rozsahu asi 3×2 metry.

Hasiči okamžitě provedli dohašení hořících částí a rozebrání zasažené konstrukce, aby bylo možné dohledat a zlikvidovat i skrytá ohniska požáru. Prostory byly následně zkontrolovány také pomocí termokamery. Celková likvidace požáru byla velitelem oznámena ve 4:45 hodin. Díky rychlému zásahu majitele a hasičů nedošlo k dalšímu rozšíření požáru a tím i ohrožení domku a okolní blízké zástavby.

Vzhledem ke skutečnostem, které nasvědčují úmyslnému založení požáru, jsou další podrobnosti předmětem vyšetřování. To bude na místě pokračovat v ranních hodinách.

Foto: HZS Zlínského kraje & JSDH Jablůnka
Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet