Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Vlčí vyhořel rodinný dům, manželé skončili s popáleninami v nemocnici

V sobotu 31. ledna 2015 v 2:20 hodin operační středisko vyslalo do obce Vlčí k požáru rodinného domu 3 jednotky PO, celkem se na místě sjely 4 cisterny a 1 kus výškové techniky. Tu vzhledem k terénu nebylo možné ustavit. Příjezdová cesta k domu je úzká, má velký sklon, navíc byla pokryta vrstvou ledu.

Majitelé se snažili uhasit požár vlastními silami. Oheň a kouř se ale rychle rozšířil, při příjezdu jednotek byla požárem zcela zasažena kuchyně s obývací místností, chodba i veranda a částečně schodiště.

Hasiči likvidovali požár ze dvou stran – jeden proud vedli přízemím, druhý po nastavovacím žebříku přes podkroví. Oheň se jim podařilo zastavit na schodišti. Pomocí termokamery nalezli několik skrytých ohnisek pod dřevěným obložením v podhledech. Hasiči museli celou konstrukci strhnout a postupně dohasit. Z budovy vynesli několik hořících předmětů a dohasili je na volném prostranství před budovou.

Na odvětrání zakouřených prostor použili hasiči 3 kusy přetlakových ventilátorů.

Majitelům hasiči poskytli předlékařskou péči a povolali na místo ZZS. Po ošetření pomohli s transportem do sanitky.

Předběžně požár napáchal škody za 1 milion korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 400 tisíc. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje.

Zasahující jednotky:

  • HZS Přeštice
  • JSDH Přeštice
  • JSDH Měčín
Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet