Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda nákladního a osobního vozidla u vodní nádrže Rozkoš skončila lehčím zraněním spolujezdce

Nedaleko hráze vodní nádrže Rozkoš poblíž obce Lhota na Náchodsku se dnes ráno po osmé hodině stala dopravní nehoda. Střetlo se zde osobní vozidlo značky Škoda Superb s nákladním vozidlem s přívěsem. Po nárazu byl osobní automobil odhozen mimo vozovku. Na místo byly povolány jednotky hasičů z Nového Města nad Metují a Jaroměře.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že řidiči obou vozidel jsou zcela nezraněni. Třetím účastníkem nehody byl spolujezdec v osobním vozidle, který taktéž nevykazoval žádná viditelná zranění, nicméně byl po nehodě otřesený, proto mu hasiči poskytli předlékařskou­ pomoc.

Krátce poté se na místo dostavil vrtulník letecké záchranné služby a sanitní vozidlo zdravotnické záchranné služby. Lékař spolujezdce taktéž prohlédl a ten byl následně za asistence hasičů naložen do sanitního vozu a odvezen do zdravotnického zařízení na preventivní vyšetření.

Hasiči ukončili svou činnost na místě události úklidem vozovky od střepů a úlomků, k úniku provozních kapalin z poškozených vozidel nedošlo.

mjr. Mgr. Ondřej Sezima
HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet