Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Plzeňském kraji zahájili sérii seminářů vzdělávání starostů, zaměřených na mimořádné a krizové situace

V úterý 3. března 2015 uskutečnil Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje ve spolupráci s Magistrátem města Plzně, Krajským úřadem Plzeňského kraje a Krajským ředitelstvím policie Plzeňského kraje první ze série vzdělávání starostů obcí zaměřeného na přípravu na mimořádné události a krizové situace a jejich řešení, které je v souladu s „Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení" schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních úkolů MV-GŘ HZS ČR pro rok 2015.

Účastníky vzdělávání byli starostové obecních úřadů spadajících do správního obvodu obce s rozšířenou působností Plzeň a Nýřany.

Jeho cílem bylo poskytnout starostům a starostkám obcí základní informace týkající se přípravy a řešení mimořádných událostí a krizových situací, při kterých je v souladu s příslušnými právními předpisy jejich úloha nezastupitelná. Po skončení měli účastníci možnost seznámit se s činností Krajského operačního a informačního střediska Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje.

V průběhu měsíců března až května 2015 budou obdobná vzdělávání organizována po jednotlivých správních obvodech obcí s rozšířenou působností pro všechny obecní a městské úřady Plzeňského kraje.

Mgr. Hana Šimandlová
Sdílet