Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Testovali jsme rukavice Skeleton, vyznačují se mimo jiné velmi dobrou ochranou proti prořezu a výborným úchopem

Více než rok jsme testovali rukavice Skeleton určené pro technické zásahy. Rukavice dodává do České republiky společnost J.T.K., výrobcem je anglická firma Dirty Rigger.

Na první pohled zaujmou Skeletony svým barevným provedením. Výrazná žlutozelená barva je doplněna světle modrými gumovými prvky chránícími klouby prstů, ve stejné barvě je provedena také dlaň. Reflexní prvky jsou z materiálu firmy 3M.

Celá úchopová plocha je ze speciálního materiálu, který výrobce nazval Hexa-Grip. Je měkký, silikonový a opravdu funguje. Kvůli tomu rukavice nejsou vhodné například pro slaňování, lano skrze dlaň prakticky nejede.

Výše zmíněná ochrana kloubů prstů je vynikající. Ačkoli působí robustně (jedná se o několikamili­metrový plát), nebrání díky žebrování ohybu prstu a nijak uživatele neomezuje.

Rukavice nemají žádnou sekundární podšívku, překvapivě snadné je sundávání a opětovné nasazování a to i při zpocených rukou nebo při používání na chirurgických rukavicích.

Rukavice XO-Skeleton jsou odolné proti prořezu, v testech dosáhly 5. úrovně dle EN388, tedy nejvyšší možné. Při testování odolnosti proti prořezu je důležitý počet cyklů potřebných na proříznutí vzorku konstantní rychlostí, pro úroveň 5 jich musí být nejméně 20.

V případě zájmu o tento typ rukavic, detaily o dodání či ceně, kontaktujte dodavatele – firmu J.T.K. spol. s r.o. na telefonu 286 840 086 nebo e-mailem na jtk@jtk.cz.

Sdílet