Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ze tří krajů likvidovali požár haly se slámou v Radslavicích

Hasiči krátce po tři čtvrtě na šest vyjížděli k nahlášenému požáru trávy do Radslavic u Vyškova. Při cestě k zásahu byli informováni, že se požár rozšířil na stoh uskladněné slámy. Po příjezdu na místo zjistili, že hoří odpad v hale, která je částečně rozebraná. Ve vedlejší hale (velikost přibližně 15×50 m) hořely balíky slámy na ploše asi 5×5 metrů.

Po třiceti minutách měli hasiči požár pod kontrolou. Další tři hodiny dohašovali menší ohniska. Nakladač vyvážel slámu na volné prostranství, kterou pak hasiči rozhrabávali a prolévali vodou. Skrytá ohniska požáru hledali pomocí termokamery. Vyšetřovatel zatím nestanovil přesnou výši škody. Zaměstnanci, kteří pálili v objektu odpad, opustili ohniště a plameny se pak rozšířili, bez povšimnutí, i na další halu s balíky slámy.

U požáru zasahovaly jednotky ze stanice Vyškov a dobrovolné jednotky z Drnovic, Ivanovic na Hané, Lulče, Radslavic, Studnic a Vyškova. Z Olomouckého kraje přijela jednotka ze stanice Prostějov s dobrovolnými hasiči z Brodku u Přerova a ze Zlínského kraje stanice Morkovice.

Jan Dvořák
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet