Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K dobrovolným hasičům v Jihomoravském kraji směřuje rekordní částka z krajského rozpočtu

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje na svém zasedání 30. dubna 2015 schválilo dotace pro jednotky dobrovolných hasičů obcí Jihomoravského kraje v celkové výši 51,494 milionů ko­run.

Jihomoravský kraj podporuje dobrovolné hasiče dlouhodobě, za posledních šest let směřovalo z krajského rozpočtu na vybavení a provoz jejich jednotek 180 milionů korun, což je v rámci České republiky ojedinělé. V rozpočtu na letošní rok jsme tuto podporu ještě rozšířili.

Na základě požadavku dobrovolných hasičů jsme nově otevřeli možnost financovat opravy hasičských zbrojnic. Roční dotace pro jednotky dobrovolných hasičů byla nejdříve navýšena ze 30 na 50 milionů korun a navíc ještě navýšena o částku téměř 1,5 milionu korun.

uvedl hejtman Michal Hašek

Poskytnuté dotace budou použity na zajištění, udržení a zlepšení akceschopnosti jednotek sborů dobrovolných hasičů, které se podílejí nejen na hašení požárů, ale i na záchranných pracích, při živelních pohromách nebo jiných mimořádných událostech.

Rozdělení dotací vychází z Dotačního programu na požární techniku a věcné prostředky k řešení mimořádných událostí jednotek sborů dobrovolných hasičů měst a obcí Jihomoravského kraje na období 2013 – 2016 a z doporučení odborné komise.

Seznam příjemců dotací je uveden v příloze.

Sdílet
Přiložené soubory
150430_dotace_jsdh_jmk.xls zobrazit online XLS 107 kB