Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda s následným požárem uzavřela R46 u Olšan u Prostějova, jeden z řidičů byl zaklíněn

V úterý 9. června 2015 byla v 15:10 hodin oznámena na operační středisko HZS Olomouckého kraje dopravní nehoda s následným požárem na silnici R46 u obce Olšany u Prostějova. Ve směru z Olomouce na Prostějov se podle oznamovatele srazily dva kamiony, které po nárazu začaly hořet. Uvnitř jednoho z nich byl zaklíněn řidič.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Prostějova a z Olomouce a dobrovolní hasiči z Kostelce na Hané, Prostějova – Vrahovic. Hasiči po příjezdu zjistili, že v jednom z kamionů je opravdu zaklíněný řidič. Ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou ho vyprostili ven a asistovali při jeho ošetření.

Současně s tím další hasiči dohasili požár kamionů, který před jejich příjezdem lokalizovali kolem jedoucí řidiči ručními hasicími přístroji (požár nebyl příliš rozsáhlý, podařilo se ho zlikvidovat během několika minut).

Pro zraněného řidiče přiletěl vrtulník letecké záchranné služby a transportoval ho do nemocnice. Policie ČR uzavřela silnici a po dobu likvidačních prací bude uzavřen směr z Olomouce do Prostějova. Při dopravní nehodě došlo také k úniku provozních kapalin do kanalizační vpusti, na místo byli proto povoláni pracovníci životního prostředí.

Hasiči zajistili bagr, který převážel jeden z havarovaných kamionů tak, aby se nepřevrátil z návěsu. Jednotka dále ucpala kanalizaci pneumatickým vakem a velitel zásahu se dohodl s pracovníky Správy silnic Olomouckého kraje, že si zajistí její odčerpání.

Jednotky hasičů z Prostějova a Kostelce na Hané jsou stále na místě (stav k 19:20 hodině). V současné chvíli se bude vyprošťovat převážený bagr.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet