Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Akce Společně pro bezpečnější Ostravu se přesunula z náměstí do Akordu

I přes nepřízeň počasí, poprvé na této akci za dobu jejího konání, navštívilo v úterý 23. 6.2015 do­poledne pátý ročník preventivní akce Společně pro bezpečnější Ostravu několik stovek malých i větších školáků s pedagogy v kulturním domě Akord v městském obvodu Ostrava-Jih.

Zima ani občasný déšť neodradily návštěvníky, natož profesionální hasiče a strážníky Městské policie, takže ukázky jejich činnosti a zásahů se uskutečnily tradičně na venkovní ploše za Akordem.

Přehlídku složek IZS a dalších subjektů, starajících se v Ostravě o bezpečnost, zahájili na pódiu kulturního domu úderem deváté hodiny nejmenší hasiči (od tří do pěti let) z Klimkovic hravou ukázkou vyprošťování. Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje (HZS MSK) uvnitř prezentoval svou bohatou preventivní činnost. Malí i velcí návštěvníci si mohli u stánku prevence vyzkoušet formou testů a skládaček své znalosti z požární ochrany, ochrany obyvatelstva i činnosti složek IZS.

Na Náměstí SNP před Akordem, kde se odehrávaly dosavadní čtyři ročníky akce, zůstali s ukázkou útrob moderního zásahové cisterny Mercedes Benz Econic profesionální hasiči z nedaleké stanice HZS MSK v Ostravě-Zábřehu, kteří pak předvedli na volné ploše mezi Akordem a Vodním areálem záchranu zraněné a zaklíněné osoby z havarovaného vozidla.

Městská policie Ostrava se zde přidala ukázkou výcviku služebních psů se zásahem proti nebezpečnému pachateli. Největší úspěch ale měli dva krásní koně z jezdeckého oddílu MP Ostrava v sedle se dvěma sličnými strážnicemi. Pohladit si je chtěl snad každý (ty koně).

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet