Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rosenbauer ve své řadě Compact Line nabízí také třínápravový Sprinter s pohonem všech kol

Mercedes-Benz představil na veletrhu Interschutz 2015 ve své expozici také několik Sprinterů v hasičském provedení. Ten, určený pro dobrovolné hasiče z města Steinbruch, nás zaujal svým šestikolovým provedením.

LFA (Löschfahrzeug Allradantrieb) Mercedes-Benz Sprinter 719 CDI je poháněn vznětovým motorem OM 642 o výkonu 140 kW, splňujícím emisní normu Euro 6.

O přenos hnacích sil na všechna kola se stará pětistupňová automatická převodovka.

Nosnost podvozku Sprinter v provedení 6×6 je 4 tuny. Pohon všech kol je připojitelný z kabiny řidiče, podvozek disponuje také uzávěrkami diferenciálů a to jak mezinápravovou, tak rovněž ve všech nápravách.

O provedení nástavby se postaral Rosenbauer, a to včetně kabiny pro mužstvo. V ní je prostor pro sedm hasičů, tři z nich (proti směru jízdy) mají v opěradlech integrován dýchací přístroj.

Nástavba je tříroletová a je v ní integrována 200litrová nádrž na vodu. Tu následně dodává motorové vysokotlaké zařízení s možností přimísení pěnidla.

Ve výbavě nechybí ani přenosná motorová stříkačka či elektrocentrála s příslušenstvím. Ta se mimo vozidlo vyklápí elektropneumatickým mechanismem.

Sprinter je dlouhý 6 570 mm, široký 2 250 mm a vysoký 2 950 mm.

Sdílet

Partnerem cesty webu POŽÁRY.cz na veletrh Interschutz 2022 je firma
Pavliš a Hartmann – výroba a prodej požární techniky.

www.phhp.cz | www.facebook.com/pavlisahartmann

Seriál: Veletrh INTERSCHUTZ