Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů likviduje požár rodinného domu v obci Bělov na Zlínsku

V 10:30 hodin byl na tísňovou linku krajských hasičů oznámen požár travního porostu poblíž rodinného domu v obci Bělov u Otrokovic. Na místo hlášené události byli vysláni profesionální hasiči ze stanic Otrokovice a Kroměříž, které posílily i jednotky dobrovolných hasičů z Bělova, Otrokovic a Tlumačova. Celkem bylo na likvidaci požáru nasazeno šest cisternových vozidel.

Plameny se šířily po travním porostu z jednoho pozemku na druhý až zasáhly i okrasné stromku u dvoupodlažního rodinného domu. Po stromcích se následně požár dostal pod jeho střechu, kde se dále šířil.

Současně s hašením čtyřmi útočnými proudy prováděli hasiči i rozebírání střešní konstrukce domu a likvidaci jednotlivých ložisek hoření. Po padesáti minutách dostali jednotky požár plně pod svou kontrolu.

Na žádost velitele zásahu byla na místo události povolána i psycholožka krajských hasičů, která se ujala silně rozrušené majitelky zasaženého domu.

V 12:37 hodin byla ohlášena celková likvidace události a jednotky se začaly postupně vracet na své stanice. Jak ukázaly prvotní výsledky šetření k požáru došlo v důsledku nedbalostního jednání při pálení suché trávy. Výše způsobené škody se pohybuje v řádech stovek tisíců korun.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet