Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V obci Ženklava došlo k požáru plechového skladiště sena, hasiči ho nechají vyhořet

Po desáté hodině večerní byl na operační středisko nahlášen požár plechového skladiště sena a pícniny s ocelovou konstrukcí v obci Ženklava (okres Nový Jičín), který se po dohodě s majiteli nechává dohořívat s kontrolou hasičů.

Hasiči během noci i pondělního rána části seníku a okolí ochlazovali, aby se oheň z objektu o půdorysu 48 × 15 metrů (několik metrů vysokého) nerozšiřoval. Dohořívání bude podle odhadu zasahujících hasičů pokračovat minimálně do pondělního (dnešního) odpoledne.

24.08.2015 13:00

Ještě pět jednotek hasičů zasahovalo v pondělí 24. 8. 2015 dopoledne a odpoledne v obci Ženklava (okres Nový Jičín) u požáru velkého seníku se 180 tunami lisované pícniny. Vedle ochlazování plechových stěn je hlavní náplní jejich zásahu spolupráce při vyvážení doutnajících hromad sena zemědělským nakladačem a dohašování v nedaleké silážní jámě.

V zemědělském areálu nyní zasahuje jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice v Novém Jičíně a čtyři jednotky sboru dobrovolných hasičů (SDH) – Ženklava, Štramberk, Studénka a Frenštát pod Radhoštěm. Od nedělního večera do pondělního rána zde vedle jmenovaných jednotek také zasahovaly další 4 jednotky SDH – Kopřivnice, Mořkov, Příbor a Hodslavice.

Příčina vzniku tohoto požáru je dosud v šetření, požár se obešel bez zranění. Předběžná škoda 1 milion korun. Stejná situace, jen s odhadovanou škodou 400 tisíc korun, je u v neděli večer uhašeného požáru bývalého občerstvení v Ostravě-Kunčičkách. Škoda zde vznikla částečně na objektu a na uskladněných věcech, např. na reklamách a náhradních dílech na vozidla.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet