Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

ČEZ věnoval hasičům v Jihočeském kraji Octavii, používat ji budou řídící důstojníci

Zachovalé osobní auto věnované společností ČEZ pomůže hasičům při zásazích. Využijí ho především řídící důstojníci při přesunech na místo zásahů.

Zachovalá Škoda Octavia s úsporným motorem změnila v pátek 21. srpna majitele. Společnost ČEZ ji předala Hasičskému záchrannému sboru Jihočeského kraje. Doplní řadu speciálních a účelových hasičských vozidel.

Osobní auta nejčastěji využívají řídící důstojníci, když se rychle potřebují dostat na místa zásahů. Nepatří mezi přímo zasahující, velmi často ale potřebují na místě ověřit situaci, případně přejíždět z místa na místo. Přesně k tomu bude sloužit i vůz věnovaný energetiky,

upřesňuje ředitel jihočeských hasičů Lubomír Bureš.

Nejde o výjimečný krok. ČEZ tradičně věnuje některé z vyřazovaných aut na pomoc například humanitárním organizacím, nebo obcím. Pro hasičský záchranný sbor se jeho představitelé snažili vybrat auto v nejlepší možné kondici.

Jde o vůz, který má sice najeto 160 tisíc kilometrů, ale je ve výborném stavu, byl pravidelně servisovaný a s osvědčeným motorem, takže věřím, že hasičům bude ještě dlouho sloužit,

doplňuje Radan Beneš, ředitel dopravních služeb společnosti ČEZ.

Hasiči v jižních Čechách dlouhodobě úspěšně spolupracují s kolegy z největšího českého energetického zdroje – elektrárny Temelín. Ti mohou zasahovat v bezprostředním okolí jaderného zařízení.

Petr Šuleř
vedoucí Útvaru komunikace ETE
ČEZ, a. s.
Sdílet