Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u nehody zásilkového kamionu v Hlučíně

Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) zasahovaly v pondělí 12. 10. 2015 večer až do noci v Hlučíně (okres Opava) – zhruba čtyři hodiny – u nehody kamionu DAF zásilkové služby, který se v zatáčce převrátil na pravý bok a vysypal se mu na chodník a trávník celý náklad přepravovaných krabic. Řidič vyvázl bez zranění. Hasiči postavili pomocí těžké techniky kamion na kola a také jej naložili na vozidlo odtahové služby.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě v Ostravské ulici informováno v pondělí večer krátce před dvacátou hodinou. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic v Hlučíně a Ostravě-Zábřehu, odkud přijel i vyprošťovací speciál Mercedes Actros Bizon a jeřáb Demag/Terex.

Bizon se silným jeřábem nejprve postavili „očesaný“ kamion na kola na okraj silnice, pak byla přesunuta korba, odlomená při nehodě, na trávník u silnice. Hasiči včas zachytili menší únik nafty z palivové nádrže, likvidovali jej pomocí nasákavého sorbentu.

Pro přepravované zásilky přijelo několik firemních dodávek, třídily se podle toho, zda byly poškozeny či ne. Míra poškození byla podle názoru zasahujících hasičů poměrně velká, s poškozenými balíky odjížděla jedna velká dodávka. Zbytek zřejmě pokračoval v rozvozu.

Po naložení kamionu na vozidlo odtahové služby a dočištění silnice se mohli zasahující hasiči vrátit – až kolem pondělní půlnoci – na své základny.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet