Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hadicový automobil od Zieglera lze vybavit variabilně, k uložení prostředků využívá samobrzdící vozíky

Firma Ziegler nám na veletrhu Interschutz 2015 exkluzivně představila svůj hadicový automobil GW-L2. Postaven je na podvozku MAN a v nástavbě kromě stovek metrů hadic ukrývá i sadu variabilně vybavitelných transportních vozíků s automatickou bezpečnostní brzdou.

MAN je osazen čtyřdvéřovou kabinou pro mužstvo DOKA. Pohání ho motor o výkonu 290 koní – standardně zadní nápravu, pohon přední je přiřaditelný.

V přední části nástavby, vyrobené klasickou technologií tohoto nástavbáře, tedy ALPAS, jsou úložné prostory pro technické prostředky. Uzavřeny jsou hliníkovými roletkami a výklopnými stupačkami o nosnosti 250 kilogramů. Ziegler u tohoto systému garantuje vodotěsnost a prachotěsnost celé schrány.

Zadní část nástavby je uzpůsobena pro transport vozíkových kontejnerů. Jejich vybavení je zcela na přání zákazníka. Tuto část kryje hydraulická zvedací plošina. Na levé části uvnitř nástavby jsou uloženy hadice pro dálkovou dopravu vody. Hadic B75 je zde ve čtyřech řadách celkem 800 metrů.

Samotné vozíkové kontejnery Ziegler jsou osazeny bezpečnostní brzdou. Ta dokáže udržet na náklonu 10° vozík o hmotnosti až 500 kilogramů. Všechna čtyři kola jsou otočná s možností aretace.

Ve vybavení nechybí kromě teleskopického stožáru s LED reflektory, napojeného na elektronickou soustavu podvozku, ani přenosná požární stříkačka Ziegler Ultra Power 4 o výkonu 1 900 litrů za minutu. Uložena je na výsuvu v levé přední roletě. Výrobce garantuje nosnost výsuvného plata až 400 kilogramů.

Sdílet