Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ze stanice Kroměříž přejížděli od nehody k nehodě, jedno z vozidel začalo hořet

V 07:27 hodin přijal operátor tísňové linky krajských hasičů oznámení o dopravní nehodě osobního vozidla a traktoru, ke které mělo dojít za výjezdem z obce Břest směrem na Přerov. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Kroměříž. Ještě než se hasiči dostali k obci Břest narazili na hromadnou nehodu čtyř osobních vozidel.

Po zastavení a kontrole stavu ohlásil velitel, že zásah jednotky není nutný. Za několik dalších okamžiků zaregistrovali hasiči další nehodu osobních vozidel. Jejich řidiči ale signalizovali, že má jednotka pokračovat dále. Po projetí obcí Břest dorazila jednotka na místo původně hlášené události.

Po nárazu osobního vozidla zn. Škoda Felicia do zadní části vleku traktoru došlo k jeho požáru. Ten velmi rychle zasáhl celé osobní vozidlo. Zraněnému řidiči se podařilo dostat z vraku ještě před rozšířením požáru. Po prvotním ošetření byl transportován zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice.

Hasiči zajistili místo a pomocí vysokotlakého proudu požár zlikvidovali. V průběhu hasebních prací došlo přímo v místě zásahu k nehodě osobního vozidla, které sjelo mimo komunikaci. Celá událost se obešla bez zranění a vozidlo samo vycouvalo zpět na komunikaci.


Ještě než mohli hasiči dokončit likvidaci následků nehody a následného požáru, byli odvoláni na místo první z dopravních nehod před obcí Břest. Jak bylo později upřesněno, u havarovaných osobních vozidel zastavilo dodávkové vozidlo zn. Ford Transit. Do jeho zadní části pak narazila dodávka zn. Fiat Ducato. Náraz skončil pro řidiče Ducata zraněním.

U dalších tři osob provedli přivolaní záchranáři preventivní kontrolu. Hasiči zajistili havarovaná vozidla, předali místo události policistům a přesunuli se zpět k dopravní nehodě s požárem. Po dvanácté hodině jednotka definitivně ukončila zásah a vrátila se na svou stanici.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet