Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi obcemi Sedlice a Nová Hospoda na Strakonicku došlo ke střetu několika vozidel, dvě osoby byly zraněny

Ráno po 07:00 hod. přijal operační důstojník Integrovaného operační střediska oznámení o dopravní nehodě na silnici I/20, v katastru obce Velká Turná, mezi obcemi Sedlice – Nová Hospoda.

Na místo vyjely všechny složky Integrovaného záchranného systému, které začaly provádět vyprošťovací práce na místě u Sedlické obory. Komunikace byla zcela zavřena a dopravní policisté Územního odboru Strakonice odkláněli provoz na Sedlice – Radomyšl a Novou Hospodu.

Následky střetu likvidovali profesionální hasiči ze stanice Blatná společně se zdravotníky a policisty u obce Holušice. Hasiči nemuseli vyprošťovat žádné zraněné osoby. Provedli pouze zajištění aut a kontrolu úniku provozních kapalin.

Vendula Matějů, tisková mluvčí, HZS Jihočeského kraje

Policisté Skupiny dopravních nehod předběžným šetřením na místě nehody zjistili, že řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Felicia, jedoucího ve směru Písek – Sedlice, pravděpodobně předjížděl nákladní vozidlo tovární značky Iveco v místech, kde je to zakázáno souvislou čárou, na velmi nepřehledném úseku.

Během předjíždění se již nestačil včas vyhnout, bočně havaroval do protijedoucího vozidla tovární značky Škoda Felicia a následně se čelně střetl s protijedoucím vozidlem tovární značky Ford Focus. Po střetu se vozidlo Škoda (pravděpodobného viníka) roztočilo a poškodilo levou část nákladního vozidla Iveco a následně za ním jedoucího nákladního vozidla Scania.

Při nehodě došlo k těžkému zranění řidiče škodovky (pravděpodobného viníka) a lehkému zranění řidičky vozidla Ford.

Místo střetu bylo neprůjezdné do 09:00 hod, poté ho policisté zprůjezdnili kyvadlově a po odtažení poškozených vozidel bylo kolem 09:30 hod. průjezdné bez omezení.

Věc je řešení zmíněných dopravních policistů.

por. Bc. Milan Bajcura
Policie ČR
Sdílet