Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Autobus s cizinci sjel v obci Lenora mimo komunikaci, jeho vyproštění zajistila specializovaná fir­ma

Krátce před 16. hodinou bylo na operační středisko hasičů ohlášena dopravní nehoda autobusu, který havaroval v obci Lenora. V autobuse cestovali zahraniční turisté korejské národnosti. K nehodě vyjeli profesionální hasiči ze stanice Prachatice, svolány byly jednotky místních a volarských dobrovolných hasičů.

O nehodě byla okamžitě informována také starostka Lenory a z českobudějovické stanice vyjel také autobus pro případnou náhradní dopravu turistů. Jako první na místo dorazila jednotka volarských hasičů, provedeným průzkumem bylo zjištěno, že žádný z turistů nebyl zraněn, všichni z autobusu vystoupili a byl jim dohodnut „azyl“ v místní sokolovně. Tam byli transportováni vozidly ZZS Volary a RZA Volary.

Autobus sjel po zledovatělé vozovce a v době příjezdu hasičů byl mimo komunikaci. Řidič odhadoval, že po vyproštění bude moct pokračovat v jízdě, přesto pro turisty povolal náhradní autobus. Autobus HZS Jihočeského kraje byl proto vrácen zpět na Českých Budějovic.

Z autobusu nevytékaly žádné provozní kapaliny. Vyproštění zpět na vozovku zajistila specializovaná firma s asistencí automobilového jeřábu z českobudějovické stanice. Přibližně po třech hodinách stál autobus opět na silnici. Zásah hasiči ukončili po 22. hodině.

Foto: JSDH Volary
Sdílet