Čtvrtek 9. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidiči se v Horním Žlebu udělalo nevolno, jeho auto sjelo do Labe

Profesionální hasiči z Děčína a dobrovolní hasiči z Horního Žlebu vyjeli k Labi, kde sjel osobní vůz do vody. Řidiči, kterému se během jízdy udělalo nevolno zastavil nedaleko hasičárny v Horním Žlebu, vystoupil z vozu, který poté skončil v řece.

V místě už několik hodin zatím bezvýsledně po potopeném automobilu pátrají ze člunů i policejní potápěči. Potvrdila to krajská policejní mluvčí Alena Bartošová s tím, že v neděli se v pátrání bude pokračovat i za účasti poříční policie.

Hasiči v místě události prohledávají řeku, protože není přesně jasné, kde vůz skončil. Osobák podél břehu unášela voda a později se úplně potopil. Na místo také míří policejní potápěči z Teplic. Na místě také zasahovali záchranáři, kteří ošetřili osmadvacetilethého řidiče. Alkohol i přítomnost drog u muže policejní test neprokázal.

** 21.02.2016 **

Pátrání po utopeném automobilu, který v sobotu po poledni sjel do Labe ukončila nálezem vozu na dně řeky poříční policie v neděli. ,

Vůz byl nalezen poříční policií za pomocí sonaru v nedělních dopoledních hodinách. Po nalezení na místo události přijeli policejní potápěči zásahové jednotky,

>* uvedla krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.*

Policejní potápěč uvázal lano k utopenému automobilu a hasiči následně vůz za pomoci hasičského ježábu vytáhli ven na břeh. Vozidlo bylo vytaženo krátce před druhou hodinou odpolední a po dobu zásahu byla přibližně jednu hodinu uzavřena silnice podél Labe. Potvrdila to policejní mluvčí s tím, že přesné přičiny sobotního karambolu jsou v šetření. Na místě události také zasahovala PČR. Z automobilu během vytažení unikly provozní kapaliny, které okamžitě likvidovali hasiči.

Tomáš Straka
eDěčínsko
Sdílet