Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zahraniční kamiony uvízly na železničním přejezdu v Lomnici na Bruntálsku

V odpoledních hodinách v pondělí 29. února přijala tísňová linka hasičů prosbu o pomoc z Lomnice, kde na železničním přejezdu uvízl zahraniční kamion. Na místo byli vysláni hasiči ze stanice Bruntál, dobrovolní hasiči z Lomnice a drážní hasiči z Přerova.

Po příjezdu k železničnímu přejezdu hasiči zjistili, že jednomu uvízlému kamiónu blokující jeden jízdní pruh se již podařilo rozjet. Vzápětí však uvízl na železničním přejezdu další polský kamión, který zablokoval již celou silnici. Hasiči ihned volali dispečera železnice, aby byl provoz na trati neprodleně uzavřen.

To se dispečerům drah podařilo a nedošlo tak k možné vlakové nehodě. Na místo si nechal velitel hasičů povolat silničáře na posyp problematického místa. Po necelé hodině prací se podařilo kamión posunout a uvolnit alespoň jeden jízdní pruh.

Při práci hasiči zjistili, že polský kamión není vybaven zimními pneumatikami. Jakmile projela stojící vozidla, pomohli polskému řidiči se rozjet ze železničního přejezdu, což se podařilo a ustavili ho asi 100m za přejezd, aby umožnili projíždějícím vozidlům bezproblémový výhled na signalizační zařízení. Poté mohl být obnoven provoz na železniční trati. Při návratu na základnu hasiči objevili osobní vozidlo, které sjelo do příkopu. Majitel vozidla uvedl hasičům, že zraněn není a že má zajištěné vytáhnutí vozidla s možností odtahu.

Sdílet