Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vlak jedoucí od Chlumce nad Cidlinou narazil do hromady kamení, zasahovaly tři jednotky

Krátce před půl osmou hodinou večerní jsme přijali oznámení o nárazu osobní vlakové soupravy jedoucí od Chlumce nad Cidlinou do hromady kamení v blízkosti železničního přejezdu v Hradci Králové Kuklenách. Hlídka na místě oznámení potvrdila s tím, že se jednalo zřejmě o dva pískovcové kvádry zhruba o velikosti obrubníku, které byly na kolejnici.

Vlakvedoucí již nedokázal před překážkou zastavit, do překážky narazil a zastavil až po střetu. Vlak naštěstí nevykolejil. Ve vlaku se nacházelo celkem 6 osob, nikdo nebyl zraněn a dle zpráv z místa došlo k mírnému poškození lokomotivy. Trať byla neprůjezdná dvě hodiny.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové ze stanice Pražská a hasiči Správy železničních dopravních cest Nymburk a Česká Třebová.

HZS HKK

Bylo provedeno důkladné ohledání místa činu, hlídky se služebním psem na místě i v okolí pátraly po případných svědcích či podezřelých osobách. Zjištěné informace a vyhodnocení zajištěných stop jsou důležité pro další postup policie.

V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro úmyslně spáchaný trestný čin. Přesná právní kvalifikace se může vyvíjet na základě zjištěných informací s tím, že nevylučujeme spáchání trestného činu obecné ohrožení, či poškození cizí věci.

por. Bc. Jan Čížkovský
Policie ČR
Sdílet