Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Mostě během noci zasahovali u několika požárů, hořelo na chanovském sídlišti i v centru města

Hned dva úmyslně založené požáry odpadu doslova během několika minut zaměstnaly v sobotu večer na chanovském sídlišti jednotku mosteckých profesionálních hasičů, policisty i strážníky.

Nejprve začal hořet odpad za jedním z opuštěných vybydlených paneláků. Jen co přivolaní hasiči plameny uhasili, zvedl se hustý černý dým z opačného konce sídliště. Hasiči tak pouze přejeli z jednoho místa na druhé.

I tentokrát jejich zásah sledovali místní obyvatelé nechvalně proslulého chanovského sídliště a není tak vyloučeno, že se zatím neznámý žhář tímto způsobem bavil na účet hasičů i policistů. Zatímco v prvním případě hořel odpad za panelákem, ve druhém případě kdosi zapálil kabely a gumový materiál na silnici poblíž tamní základní školy.

Poslední den dubnového roku se lidé v celé České republice bavili pálením čarodějnic, je tak možné, že někteří vtipálci z Chanova si akci pálení čarodějnic pojali netradičně po svém.


Aby toho mostečtí profesionálové neměli málo, zanedlouho vyjížděli na chanovské sídliště opět, tentokrát hořela popelnice.

A jen nedlouho poté zamířili do centra města k několika dalším hořícím popelnicím.

Foto: Jan Vraný, www.e-mostecko.cz
Sdílet