Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Premiér Bohuslav Sobotka navštívil Olomoucký kraj, hlavním tématem byla bezpečnost a podpora dobrovolných hasičů

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil ve čtvrtek 26. května 2016 v rámci pravidelných pracovních cest do regionů Olomoucký kraj. Hlavním tématem byla bezpečnost a podpora dobrovolných hasičů.

V dopoledních hodinách se premiér setkal s primátorem Olomouce, se kterým jednal o aktuálních regionálních otázkách a problematice protipovodňových opatření. Následně se zúčastnil 28. sněmu Hospodářské komory, kde v projevu představil priority vlády.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka během svého odpoledního programu navštívil Topolany, kde je v současné době realizována stavba nové hasičské zbrojnice Sboru dobrovolných hasičů Topolany. Výstavba je jako první v České republice spolufinancována z prostředků nového dotačního titulu pro rok 2016, kde vláda uvolnila 250 milionů korun. Tyto finance mohou čerpat dobrovolní hasiči na pořízení dopravních automobilů a rekonstrukci či výstavbu nových hasičských zbrojnic.

Premiér Sobotka si v rámci cesty do Olomouckého kraje prohlédl také objekty protipovodňových opatření. V odpoledních hodinách pak navštívil Domov seniorů Pohoda Chválkovice, kde se setkal s klienty zařízení. Svůj program zakončil předseda vlády v Čechách pod Kosířem. V prostorách tamějšího zámku se setkal s podnikateli a diskutoval s nimi o podpoře podnikání, trhu práce, nezaměstnanosti a daňovém systému.

Sdílet