Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Autobus začal hořet před obcí Věšín na Příbramsku, žádný z 53 cestujících nebyl zraněn

V pátek 17. 6. 2016 krátce po 16:40 hod. byl na tísňovou linku 112 nahlášen požár autobusu s cestujícími na silnici I. třídy č. 19 zhruba 500 m před obcí Věšín (okres Příbram) ve směru Rožmitál pod Třemšínem.

Operační středisko na místo vyslalo cisternový, velitelský a vyšetřovací automobil ze stanice Příbram, a další techniku od dobrovolných jednotek hasičů obcí Rožmitál pod Třemšínem, Březnice a Věšín.

Po příjezdu na místo byl potvrzen rozvinutý požár tří čtvrtin autobusu a hasiči zahájili hasební práce pomocí vysokotlakého a dalších dvou proudů s vodou a pěnidlem (speciální hasivo). Nikdo z 53 cestujících z autobusu, který jel z Plzeňska zpět do Třebíče, nebyl zraněn. Za 27 minut od příjezdu prvního vozidla byl požár pod kontrolou.

Majitel autobusu zajistil vyslání náhradního vozidla a hasiči do jeho příjezdu organizovali transport cestujících do nejbližšího penzionu. Následně zasahující jednotky provedli úklid pozemní komunikace a po více něž 1,5 hodiny trvajícím zásahu byl zprůjezdněn jeden jízdní pruh vozovky.

Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje
Sdílet