Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na hlavním silničním tahu z Loun na Most hořel kamion

Hned dvě hasičské jednotky zasahovaly v pátek v podvečer u požáru nákladního automobilu, který za jízdy začal hořet na hlavním silničním tahu z Loun na Most poblíž obce Korozluky. Řidič stačil automobil, který převážel železný šrot odstavit, vyndat věci z kabiny a pak už sledoval, jak plameny ničí celou kabinu. Velitel zásahu mosteckých hasičů Josef Choreň uvedl, že již při příjezdu hasičů na místo z kabiny šlehaly vysoké plameny.

„Řidič měl štěstí. Z požáru vyvázl bez zranění. Protijedoucí řidiči mu dávali znamení, že mu hoří v motorové části pod vozem. Stačil rychle odstavit auto, vyndat si věci a pak už šlo do tuhého,“

líčil okamžiky požáru velitel zásahu mosteckých profesionálních hasičů Josef Choreň.

Na místě zasahovali vedle profesionálních hasičů z Mostu i dobrovolní hasiči z Obrnic. Na plameny použili hasící pěnu, kterou posléze požár kabiny uhasili. Dopravní policisté na místě odkláněli dopravu v obou směrech přes objízdné trasy.

Podle krajské policejní mluvčí Šárky Poláčkové šlo s největší pravděpodobností o technickou závadu na vozidle. Nyní je již komunikace průjezdná a dělníci čekají na přeložení nákladu na náhradní vozidlo.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet