Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Před vyproštěním posádky museli hasiči vozidlo v obci Huslenky na Vsetínsku zajistit proti převrácení

Od 10:59 hodin zasahovali profesionální hasiči ze stanice Vsetín na místě dopravní nehody osobních vozidel zn. Renault a Volvo v obci Huslenky. Do dvou minut se k zasahujícím profesionálním hasičů připojili i dobrovolní hasiči z Karolinky.

Vozidlo zn. Volvo zůstalo po střetu na komunikaci a jeho řidič vyváznul z události bez zranění. Druhé vozidlo se po střetu dostalo na chodník u komunikace, zdemolovalo část oplocení chodníku a zůstalo částečně viset na betonovém základu plotu.

Protože hrozilo sesutí a převrácení vozidla, museli ho hasiči zajistit navijákem své cisterny a podepřít vzpěrou a klíny. Po zabezpečení proti samovolnému pohybu pak zasahující hasiči vyprostili řidiče a jeho spolujezdkyni z vraku vozidla. Oba si do své další péče převzali záchranáři.

Po vyproštění osob zabezpečili hasiči havarovaná vozidla proti vzniku požáru a dalšímu úniku provozních kapalin. Provozní kapaliny, které z vozidel unikly na komunikaci bezprostředně po nehodě, likvidovali pomocí sorbentů.

Po zadokumentování nehody policisty hasiči odtáhli pomocí navijáku obě havarovaná vozidla mimo komunikaci a dokončili nutné likvidační a úklidové práce.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet