Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil autobus mezi obcemi Mokrsko a Čelina na Příbramsku, s plameny bojovaly čtyři jednotky

V pondělí 5. září po 10. hodině byl na tísňovou linku Středočeských hasičů nahlášen požár autobusu mezi obcemi Mokrsko a Čelina na Příbramsku.

Na místo byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Dobříš a Příbram a dále dobrovolní hasiči z Chotilska a Nečína. Zálohu stanice Dobříš (pro případ řešení další mimořádné události v hasebním obvodu této stanice) zajistili dobrovolní hasiči z Dobříše.

V době příjezdu první jednotky na místo požáru byl autobus celý zasažen plamenným hořením. Všech 8 osob, které ve vozidle cestovaly, se dostalo bez zranění mimo nebezpečí. Hasiči pomocí dvou proudů za půl hodiny požár uhasili. Z důvodu úklidu vozovky a odtahu vraku autobusu však zůstala silnice II. třídy číslo 102 uzavřena až do odpoledních hodin.

Potvrzuji, že dnes dopoledne zasáhl požár jeden z našich autobusů. Spoj jel z Prahy do Sedlčan. Krátce před desátou hodinou se začalo u obce Čelina kouřit z prostoru motoru.

Řidič použil oba hasicí přístroje, ale bylo zřejmé, že na hašení sám nestačí, proto přivolal na pomoc profesionální hasiče. V autobuse jelo v ten okamžik 8 cestujících. Nikomu se nic nestalo, všichni jsou v pořádku. Přesnou příčinu požáru zjišťujeme.

Nikola Šeligová, mluvčí společnosti Arriva

Příčinu požáru vyšetřovatel stanovil jako technickou závadu v motorovém prostoru. Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na 200 tis. Kč.

Foto: HZS Středočeského kraje & M. Gallik

Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje
Sdílet