Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na městském stadionu v Tanvaldě se utkali hasiči ze širokého okolí v požárním útoku

Městský stadion Výšina se v sobotu 10. září 2016 proměnil v hasičský areál pro soutěž v požárním útoku. Sbor dobrovolných hasičů Horní Tanvald ve spolupráci s městem Tanvald pořádaly již 21. ročník soutěže O pohár starosty města Tanvaldu.

Již podruhé se tato soutěž pro hasičská družstva konala na městském stadionu Výšina, za což patří velké poděkování vedení města Tanvald, vedení ZŠ Sportovní Tanvald a správci stadionu p. Karlu Soldátovi.

Soutěž začala slavnostním nástupu a zahájil jí starosta Tanvaldu pan Vladimír Vyhnálek, starostka Okresního sdružení hasičů Jablonec nad Nisou paní Ing. Jiřina Brychcí, starosta pořádajícího sboru pan Karel Bukvic ml. a další pozvaní hosté. Ti, zde přivítali 32 soutěžních družstev v kategorii mužů a žen.

Kategorii žen ovládly ženy z Košťálova, s časem 17,25 za což braly zasloužené první místo z celkových 8 startujících družstev. Na místě druhém se umístily ženy z Huťe s časem 20,84 a bronzovou příčku vybojovaly ženy z Libereckých Jeřmanic s časem 20.86.

V kategorii mužů odstartovalo celkem 24 družstev a absolutním vítězem se stali muži ze Zlaté Olešnice, kteří s časem 15,22 brali nejcennější medaile. Na druhém místě se umístili muži z Tatobit a třetí stupeň vítězů obsadili muži z Jirkova. Odpolední část soutěže patřila dětským kategoriím, kde se na start postavilo celkem 11 družstev mladších žáků a 9 družstev starších žáků.

Z těch nejmladších účastníků soutěže, kteří se radovali z prvního místa, bylo družstvo z Tanvaldu Šumburku – junioři, druhé bylo družstvo z Velkých Hamrů a třetí Tanvald Šumburk B. Ve starších žácích vybojovalo prvenství družstvo s časem 17,78 a byl to Bratříkov, stříbrné medaile si odváželo družstvo z Příchovic a na třetí stupeň vítězů se postavilo družstvo z Tanvaldu – Šumburku.

Na 21. ročníku Tanvaldského poháru odstartovalo celkem 52 družstev. Pořadatelský sbor dobrovolných hasičů Horní Tanvald byl opět velice potěšen z tak velké účasti, které dopomohlo i hezké počasí. A jak uvedl starosta pořádajícího sboru a hlavní organizátor soutěže p. Karel Bukvic ml.:

Tento ročník jsme připravovali více jak tři měsíce, velký důraz se dával na to, aby byli spokojeni jak všichni závodníci, tak i diváci této akce. Velké poděkování patří všem sponzorům, bez kterých by se tato akce nemohla konat.

Poděkování patří i všem, co se podíleli na realizaci a průběhu letošního 21. ročníků Tanvaldského poháru. Pořadatelé se už teď těší na ročník 22., který se bude konat 9. 9. 2017.

Kompletní fotogalerie: http://karelbukvic.rajce.idnes.cz/…keho_poharu/

Autor fotek: Zuzana Máslová ml.

Karel Bukvic
starosta
SDH Horní Tanvald
Sdílet