Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po pásu se oheň v Kralovicích rozšířil až ke střeše a technologii třídící linky, škoda byla vyčíslena na 2,5 milionu korun

V pondělí 26. září 2016 v 7:41 hodin obdrželo operační středisko informaci o požáru stroje v Kralovicích ve společnosti Becker Bohemia, která se zabývá zpracováním odpadu. Okamžitě vyhlásilo poplach v obci místní jednotce SDH a současně k požáru vyslalo jednotky HZS Plasy a SDH Kožlany.

V důsledku nedodržení bezpečnostních opatřeni při svařování začalo hořet v prostoru příjmového dopravníku, po pásu se oheň rozšířil až ke střeše a technologii třídící linky. Na uhašení požáru hasiči nasadili 3 útočné proudy ze dvou stran. Po zhruba 25 minutách hasiči dostali požár pod kontrolu a v devět hodin dopoledne velitel zásahu ohlásil likvidaci.

Na odvětrávání zakouřených prostor hasiči použili přetlakovou ventilaci.

Oheň částečně poškodil střechu a osvětlení haly. Vzhledem k tomu, že je budova ze železné konstrukce, požár se nerozšířil na okolní části budovy. Škody byly předběžně vyčísleny na 2,5 milionu korun, uchráněné hodnoty se odhadují na dvojnásobek.

Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet