Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři jednotky zasahovaly u střetu vlaku s vozidlem na železničním přejezdu v katastru obce Dolní Řasnice

Dnes v 8:01 hodin byla na operační středisko hasičů ohlášená dopravní nehoda, při které došlo ke střetu vlaku s automobilem.

Událost se stala na nechráněném železničním přejezdu v katastru obce Dolní Řasnice a na místo byli vysláni profesionální hasiči z Raspenavy, dobrovolní hasiči z Frýdlantu a samozřejmě liberečtí drážní hasiči.

Řidič nákladního vozidla VW Transporter jel po silnici III. třídy ve směru od Dolní Řasnice na Frýdlant, kdy na nechráněném železničním přejezdu pravděpodobně nerespektoval svislé dopravní značení „Stůj! Dej přednost v jízdě!“ a vjel na přejezd v době, kdy tudy projížděl osobní vlak jedoucí od Frýdlantu na Nové Město pod Smrkem.

Strojvedoucí již střetu s vozidlem nedokázal zabránit. Vlak přední částí narazil do pravé zadní části nákladního vozidla, které se nárazem celé otočilo o devadesát stupňů a vlak jej tlačil do levého boku na dopravní značení.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová, Policie ČR

Hasiči zajistili místo nehody a jelikož dorazili k události jako první, ihned provedli průzkum počtu zraněných. V automobile cestovalo 5 osob, z toho jedna utrpěla zranění. Stejný počet lidí se nacházel i ve vlaku, žádný z cestujících nebyl zraněn.

Těsně po půl deváté předali hasiči místo zásahu SŽDC Liberec a odjeli na základny.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet