Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

I přes hodiny vyjednávání muž z železničního mostu v Uherském Hradišti skočil, z řeky ho vytáhli hasiči

V 09:30 hodin dne 07.10.2016 byli profesionální hasiči požádáni o asistenci při záchraně muže, který se pohyboval po konstrukci železničního mostu přes řeku Moravu u ulice Revoluční v Uherském Hradišti. Na místo události byli vysláni uherskohradišťští hasiči s cisternovým automobilem, velitelským vozidlem Ford Ranger a motorovým člunem.

Část jednotky se přesunula přímo k mostu, kde se hasiči ustrojili do obleků pro zásah ve vodě. Druhá část jednotky se přesunula po břehu řeky Moravy k asi kilometr vzdálenému místu, kde bylo možno spustit motorový člun na hladinu. Po spuštění člunu se hasiči přiblížili k mostu kde čekali v pohotovosti.

Po přípravě hasičů, záchranářů a policistů následovalo několikahodinové vyjednávání s mužem, který se pohyboval po obloucích a spojovacích traverzách železničního mostu. S ohledem na situaci byl zastaven provoz na železniční trati a na místo byla povolána i jednotka podnikových hasičů SŽDC Přerov.

Před patnáctou hodinou bylo policisty po domluvě s jejich vyjednavačem rozhodnuto, že hasiči přistaví dva nastavovací žebříky a muž bude z konstrukce mostu sundán. Po přistavení prvního z žebříků se ale muž vrhl do řeky Moravy. Na místo hned vyrazil připravený člun s hasiči, kteří nezraněného muže okamžitě zachytili a dopravili ke břehu. Tam byl předán záchranářům a policistům.

V 15:40 hodin byl zásah hasičů ukončen a jednotky se vrátily na své stanice.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet