Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi Jestřebím a Zahrádkami na Českolipsku zemřel při nehodě řidič osobního automobilu

V pondělí ráno došlo k tragické nehodě na komunikaci mezi Jestřebím a Zahrádkami na Českolipsku, kde se střetl tahač plně naložený dřevem s osobním automobilem Škoda Octavia. Událost byla hasičům ohlášená pár minut před 7. hodinou a vyjeli k ní profesionální hasiči z České Lípy a dobrovolní hasiči z Dubé.

Krátce před sedmou hodinou ranní projížděl 20letý řidič osobního vozidla značky Škoda Octavia ve směru od Jestřebí na Zahrádky, když na takzvané jestřebské rovince pravděpodobně začal předjíždět kamion. Takovou informaci poskytli dopravním policistům svědci události.

Tento manévr bohužel nedokončil a než se stačil zařadit do svého jízdního pruhu, střetl se s protijedoucím kamionem jedoucím ve směru od České Lípy. Jeho řidič se marně snažil nehodě zabránit tím, že prudce strhl řízení vpravo. Řidič oktavie zemřel na místě nehody poté, co naboural do levé přední části kamionu.

Kamion, se kterým se střetl, přepravoval klády. Vzhledem k tomu, že nákladní souprava sjela do příkopu, bylo nutné dostat ji zpět na silnici za využití vyprošťovací techniky a ještě předtím náklad přeložit. Z toho důvodu byla silnice oboustranně uzavřena do 17. hodiny a řidiči museli tuto uzávěru objíždět přes obec Srní.

Příčiny tragické nehody policisté stále zjišťují.

por. Bc. Ivana Baláková, Policie ČR

Hasiči ihned po příjezdu zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření. Muž v osobním autě vážným zraněním na místě podlehl, řidič nákladního automobilu byl lehce zraněn.

Hasiči vyčkali do chvíle, kdy policisté zadokumentovali všechny potřebné stopy k vyšetření nehody, a poté s pomocí ocelového lana a cisterny oddělili havarované vozy od sebe a vyprostili tělo mrtvé osoby. Únik provozních náplní zasypali sorbentem.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet