Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiče v Libereckém kraji zaměstnávají nehody a spadlé stromy, život komplikuje první sníh

Příchod prvního sněhu je každoročně provázen dopravními nehodami a popadanými stromy. Již ve 3:20 hodin byli voláni profesionální hasiči z Jilemnice do Čisté u Horek, kde sjel osobní automobil do potoka. Nehoda se obešla bez zranění i bez úniku provozních kapalin.

Spadlý strom u Harrachova

Přesně v 6 hodin vyráželi do terénu profesionální hasiči z Tanvaldu, kteří jeli do Velkých Hamrů (části obce Bohdalovice). Zde jim była nahlášená nehoda, při které se Škoda Felicia otočila na střechu. Jeden člověk był odvezen ZZS na vyšetření.

Profesionální hasiči z Tanvaldu jeli po 8. hodině odstraňovat spadlý strom do Desné, kde vzrostlý smrk zatarasil celou komunikaci. Hasiči pomocí motorových pil strom rozřezali a odklidili. Těsně před 9. hodinou pokračovali tanvaldští hasiči na stejnou práci k Harrachovu. Tam uzavřel komunikaci I/10 spadlý strom, který navíc poškodil svodidla.

Provoz blokovala kolem 9. hodiny na I/14 dopravní nehoda v Proseči nad Nisou, kde se střetl osobní a nákladní automobil. Nehoda se obešla bez zranění.

K dalším popadaným stromům museli hasiči do Jilemnice (ulice V Jilmu), Stružince (části obce Pohoří), k Bozkovu či na Malou Skálu (do části obce Mukařov).

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet