Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V tunelu Radejčín na dálnici D8 cvičně havarovalo a hořelo osobní auto

Dne 14. 12. 2016 cvičily složky Integrovaného záchranného systému zásah u dopravní nehody a následného požáru dvou osobních aut v tunelu Radječín na novém úseku dálnice D8.

Cvičná dopravní nehoda a následný požár byla oznámena na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje 10:04. První hasičská jednotka byla na místě nehody ve druhém tubusu tunelu, ze kterého se zasahovalo, v 10:15 a druhá v 10:20.

Dojezdový čas 15 minut byl splněn. Cvičení se zúčastnily dvě hasičské jednotky (jedna z Lovosic a druhá z Ústí nad Labem) s cisternovými automobilovými stříkačkami a s rychlým zásahovým automobilem, sanitní vozidlo Zdravotnické záchranné služby z Lovosic a vyšetřovací automobil Policie ČR z Řehlovic.

Hasiči zlikvidovali požár, vyprostili řídiče z havarovaných vozů, poskytli jim předlékařskou pomoc a předali je Zdravotnické záchranné službě. Policie zabezpečila místo nehody a vyšetřila její příčinu.

Účelem cvičení byl nácvik součinnosti základních složek IZS při zásahu v prostoru tunelu komunikace D8, ověření dojezdových časů, seznámení se zvláštnostmi a problematikou zásahu na daném úseku.

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet